Information från styrelse till medlemmar

Fartygsolycka, eldningsförbud, vattenbrist, m.m. Det händer allt oftare att styrelsen snabbt behöver informera samfällighetens medlemmar om aktuella händelser som berör vår samfällighet. Styrelsen kommer därför aktivt att jobba med denna hemsida för att sprida information. Detta är det snabbaste sättet för styrelsen att sprida viktig information.

Du som fastighetsägare uppmanas därför att ansöka om medlemskap på hemsidan. Då får du tillgång till aktuell information på ett snabbt och enkelt sätt. Genom att ange din mejladress när du registrerar ditt konto har styrelsen möjlighet att skicka extra viktigt information direkt till din mejl.

Det finns också en funktion på hemsidan som underlättar för dig som inte är inne och läser varje dag. Efter att ha loggat in finns möjlighet att prenumerera på förändringar (anmälningsfunktionen finns tillgänglig i högerspalten). När du prenumererar anger du den mejladress dit du vill att en notifiering ska skickas när ny information finns tillgänglig på hemsidan. Det är bara medlemmar som kan ansöka om prenumerationer, men den mejladress du anger behöver inte vara samma som den du angivit i din medlemsansökan. Det innebär att du kan lägga in flera adresser, eller prenumerera åt t.ex. en familjemedlem.

Ansöker om medlemskap gör du under menyn Registrera konto.