Hoppa till innehåll

Torsdag 21/7 var det dags för den årliga Lasthagsdagen

Traditionsenligt genomfördes Lasthagsdagen i juli månad, i år den 21/7.  Uppslutningen var rekordstor såväl under förmiddagens arbetspass liksom vid kvällens samvaro på klipporna i Flatvarp.

Trots rekordvärme samlades drygt 25 personer vid vår anslagstavla för att fördela de arbetsuppgifter Krister Punkt hjälpt oss identifiera. Röjsågar och trimmers kom fram, skurborstar, tjärolja och en försvarlig bunt penslar fanns att bruka tillsammans med diverse andra arbetsverktyg. Vägrenar och gångstigar, inklusive skogsstigen från pumphuset ut mot ”stora” vägen, röjdes. Bord, bänkar, boulebanesargen liksom två broar oljades.  Den s.k. allmänningen röjdes på tistlar, sly och lupiner. Efter väl utfört arbete hade vi samling med förfriskningar vid boulebanan och i samband med detta diskuterades fortsatt skötsel av vårt område.

Kvällen tillbringade vi i Flatvarp med våra pick-nickkorgar laddade med mat och vin. Innan förtäring var det tipspromenad som i år var upplagd så att deltagarna fick vara extra delaktiga, inte bara genom att besvara frågor utan med olika aktiva uppdrag. Vinnaren av tipspromenaden fick sitt vandringspris och dessutom nöjet att förbereda 2023 års upplaga av Lasthagsdagen.

Vad vore en kväll på klipporna utan att höra Sune Lindgren deklamera Tage Danielssons fabel – en makalös uppvisning i välfungerande minne – applåder! Lasthagströjorna till veckans volleybollturnering presenterades.

Vilken härlig heldag detta blev!

Ansvariga för årets Lasthagsdag var:
Kajsa och Kjelle Sjöstedt
Ulla och Håkan Walfridsson