Hoppa till innehåll

Del 1 av utredning Framtida vattenförsörjning klar!

På föreningsstämman 2021 beslutades att starta en utredning avseende vattenförsörjningen inom Ytterby Samfällighetsförening. Målsättningen med utredningen är att beskriva krav för vattenförsörjning, nuläge, definiera framtida vattenbehov samt ge förslag till förändringar. Vår vattenanläggning ingår som ett objekt i den gemensamhetsanläggning (Västervik Ytterby GA:1) Ytterby Samfällighet har att förvalta.

Utredningen består av två delar; en del där samfällighetens vattenförsörjning bedöms samt en del där en extern konsult genomför en hydrogeologisk utredning avseende Ytterbyområdet. Den första delen är nu klar och finns att ladda hem på sidan Framtida vattenförsörjning. Den hydrogeologiska undersökningen beräknas bli tillgänglig i mitten av juni.

Presentation av uppdraget och dess resultat kommer att göras på stämman den 18 juni. Då behöver också alla fastighetsägare ta ställning till de förslag som utredningen lägger fram. Styrelsen kommer att presentera underlag för dessa beslut inför föreningsstämman.

/Projektgruppen