Hoppa till innehåll

Ytterbydagen 2023 – lörd 22 juli

Denna dag har vuxit till en av årets höjdpunkter och lockat stora delar av samfälligheten till en trevlig dag tillsammans. Under dagen kommer det att spelas Volleyboll både för stora och små, det kommer att finnas Café, lotterier, tipspromenader och femkamp. Så bjud ner dina släktingar och vänner för att heja, ta en fika och för att deltaga på Tipspromenad, för vuxna respektive barn, GPS-Quiz och Femkamp. 

Ytterby Volleyboll Cup

Ytterby Volleyboll Cup, lördagen den 22 juli, med start kl 09.30.
Vi har siktet inställt på 16 lag för att få en utmanande turnering, förra året var det 12 lag som ställde upp, vi hoppas givetvis att samtliga lag från förra året ställer upp även i år och att förra årets rafflande finala lockar fler att ställa upp i jakten på den åtråvärda bucklan.
Anmäl ert lag senast fredag 14/7!

Anmälningsavgift 300 kr/lag
Även i år kommer vi att ta en anmälningsavgift på 300 kr/lag. Anmälningsavgiften kommer att användas till inköp av nya volleybollar till turneringen och därefter kommer allt överskott att gå till olika typer av ungdomsverksamhet i Ytterby.
Betalning av 300 kr/lag senast torsdagen den 20 juli till Swish 0734-181805 (Jan Ström). Tack!

Spelform
Vi spelar gruppspel med fyra lag i varje grupp, där alla lag möter alla, dvs tre matcher per lag. Samtliga sex matcher i varje grupp spelas i en följd. 
De två bästa lagen i varje grupp går vidare till kvartsfinaler. Beroende på totalt antal lag, så kan treor i grupperna bli aktuella för ett kvartsfinalspel. Slutligt spelschema publiceras några dagar efter att anmälningstiden löpt ut.
I kvartsfinalerna och framåt är det utslagning direkt för det lag som förlorar. Dock spelar förlorarna i semifinalerna match om 3:e pris.

Ytterby Volleyboll Cup ”Junior”
Ytterby Volleyboll Junior Cup, lördagen den 22 juli, med start kl 10.30.
Nytt för i år är att vi provar en turnering för barn upp till 12 års ålder, laget ska bestå av minst 6 spelare och en vuxen lagledare. Spelformen kommer att anpassas efter antal anmälda lag och här siktar vi på minst fyra lag.
För juniorturneringen tas ingen anmälningsavgift ut.
Anmäl ert ”Junior”lag senast fredag 14/7.

Café
Ungdomarna i Ytterby kommer att sälja kaffe/läsk/vatten och hembakat kaffebröd. Många medlemmar kommer att baka till turneringen så kom och fika. Betalning via Swish. 

Lotteri
Vi kommer också att sälja lotter och spel på lyckohjul. 

Allt överskott från cafe och lotter går till ungdomsverksamhet.

/Organisationskommitén